Zo denken studenten over safe sex

door Lotte

‘Veilige sex’ klinkt niet bepaald sexy. Toch is het een must voor ‘care free’ sex. Sex is des te beter als je je geen zorgen hoeft te maken over nare soa’s en ongewenste zwangerschappen, toch?!

Juist daarom waren wij benieuwd hoe de hitsige studenten hier over denken. Wij vroegen daarom drie vrouwen en twee mannen over hoe zij denken over safe sex.

Laurien
21 jaar
Studeert oefentherapie en mensendieck
Woont in Utrecht

Veilige sex vind ik belangrijk, maar condooms vind ik wel vervelend als ik eerlijk ben. Zelf heb ik vooral vaste relaties gehad en daarbij heb ik ook aan het begin toen niet gedacht aan een condoom, slecht als er nu zo over nadenk. Als er sex was met een jongen die ik minder goed kende, deed ik het wel veilig en dan is er ook geen twijfel over.

Joost
23 jaar
Studeert commerciële economie
Woont in Amsterdam

Tuurlijk vind ik het minder fijn om te sexen met een condoom, maar dat neemt niet weg dat ik er altijd eentje bij me heb en die dan ook echt gebruik. Een soa zou ik zeker geen pretje vinden, maar mijn grootste angst zou toch zijn een telefoontje met “Je wordt vader”. Wanneer ik vaker met een meisje ga en het gesprek pil, spiraal etcetera heeft plaatsgevonden en het is goed dan pas stop ik met condooms. Misschien ben ik er iets te spastisch mee, maar ik moet er gewoon niet aan denken dat er iets mis gaat.

 

Sacha
20 jaar
Studeert rechten
Woont in Amsterdam

Veilige sex vind ik heel erg belangrijk! Mijn eerste vriendje waar ik langer verkering mee had voordat we het bed in doken, heeft mij een soa gegeven en hij was een braverik. Het gevaar zit echt in een klein hoekje, je hoeft daar echt niet de halve kroeg voor gehad te hebben. Het hoeft maar een keer onveilig te gebeuren en je kan een soa te pakken hebben. Daarom heb ik ook voorstander om je gewoon eens in de zoveel tijd te laten testen, je wil toch niet verrast worden met een soa’tje.

 

Sjoerd
24 jaar
Studeert Bedrijfskunde MER
Woont in Amsterdam

Misschien mag ik het niet zeggen, maar ik heb het me wel eens voorgenomen maar ik sex nooit veilig. Eigenlijk ben ik mijn mood direct kwijt zodra ik denk aan een condoom. Wel is het zo dat ik niet met veel verschillende vrouwen naar bed ben geweest en als ik een onenightstand zou hebben, denk ik dat ik dat nu wel zou doen. Maar nee… veilige sex is niet geil, maar wel verstandig. En dat verstandig vervaagd wel eens met een drankje op.

 

Marloes
19 jaar
Studeert Journalistiek
Woont in Utrecht

Een tijdje geleden waren er veel mensen van mijn tennisclub die chlamydia hadden, dus ja ik denk dat het best belangrijk is om het veilig te doen. Je weet niet wat hij hiervoor gedaan heeft en misschien is hij zelfs niet eens op de hoogte van zijn soa.. Zelf ben ik niet altijd even netjes geweest, maar door die chlamydia ‘epidemie’ doe ik het nu altijd veilig. Ik verwacht dat hij wat mee neemt, maar ik heb zelf thuis ook altijd condooms liggen.

 

Voel jij je ongemakkelijk om je condooms te bestellen en plein public bij de drogisterij? Bestel dan je condooms geheel anoniem en discreet bij condoom-anoniem.

 

Lees meer over condooms:

– Maak van een condoom omdoen een feestje

– Slimme condoom verraadt SOA’s

– Waarom mannen ‘hem’ niet omhoog krijgen met een condoom

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy