De meest gebruikte excuusjes van vreemdgaande mannen

door Lotte

De gedachte spookt bij elke vrouw met een relatie van tijd tot tijd door haar hoofd: ‘Zou hij vreemdgaan? Hij werkt de laatste tijd wel vaak over. En nu ik er over nadenk is hij de laatste tijd ook afstandelijk’. Natuurlijk is het in negen van de tien keer niet het geval en gaan de gedachtes vanzelf weer weg. In bepaalde gevallen zijn er zeker signalen die betekenen dat hij buiten de pot piest. Houd je oren open: dit zijn de smoesjes die vreemdgaande mannen het vaakst gebruiken.

Datingsite voor vreemdgangers, Ashley Madison, deed onderzoek onder 1.500 mannelijke leden. Uit de resultaten bleek wat cheaters tegen hun geliefde zeggen wat ze aan het doen zijn terwijl ze iets/iemand anders aan het doen zijn. Dit zijn ze:

“Ik ga naar de sportschool.”

Zegt-ie vaak dat hij naar de sportschool gaat, maar zijn de resultaten er niet naar… opletten! Volgens het onderzoek gebruikt 9 procent de gym als een smoesje.

“Ik ga wat met mijn collega’s doen vanavond.”

Na werk nog even een paar uurtjes borrelen, wie doet dat niet af en toe? Van de vreemdgaande respondenten gebruikt 14  procent dit als smoesje terwijl ze eigenlijk met een ander verstrengeld liggend.

“Ik heb een zakenreisje.”

Het cliché der vreemdgaan-smoezen zit er ook in: het zakenreisje. In films is dit bij uitstek dé smoes, gezien de man de vrijheid heeft om een heel weekend te liggen rollebollen met een ander. In real life gebruikt 15 procent deze dekmantel.

“Ik ga op stap met mijn vrienden.”

Dit excuus staat op nummer twee. Bijzonder, want het lijkt ons vrij gemakkelijk als vriendin om even bij zijn vrienden te checken hoe het zit. Dan hebben de Ashley Madison-leden blijkbaar vrienden die hun buitenechtelijke avontuurtjes steunen. Lekker classy, mannen!

“Ik moet overwerken.”

Op nummer één staat de overwerk-smoes. Iedereen moet wel eens overwerken, toch? Een prima cover up en hij lijkt nog een harde werker ook. De waarheid kan zijn dat zijn baas niet degene is die in zijn nek hijgt, maar zijn minnares.

Disclaimer: Dat hij gaat stappen met vrienden of collega’s en wel eens overwerkt, betekent niet gelijk dat hij je bedriegt. Probeer niet gelijk jaloers te worden, dat werkt namelijk alleen maar averechts. Vertrouwen is het belangrijkst in een relatie dus houd je hoofd koel.

Meer over vreemdgaan:

Dit is wat vreemdgaan mentaal en fysiek met je doet

Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger?

Bewezen: Waarom mannen in gelukkige relaties toch vreemdgaan

Bron: Cosmopolitan / Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy