Blijkbaar bestaan er 8 soorten (vrouwen) tepels: welke heb jij?

door Lotte

Tepels komen voor in alle soorten en maten: groot, klein, omgekeerd, uitstekend en sommige mensen worden zelfs geboren met een derde… Eerst ontdekken we dat er 7 soorten borsten waren. Nu blijkt dat je (vrouwen)tepels in 8 categorieën kan indelen.

Arts en dermatoloog Tsippora Shainhouse uit Amerika bedacht de 8 soorten tepels. En maak je maar geen zorgen, alle tepels zijn normaal. Het is ook zeker niet raar als je een combinatie van twee soorten hebt. Bijvoorbeeld omgekeerd en bobbelig of harig en uitstekend.

 

Bumpy/bobbelige tepels

Het is normaal om bobbeltjes rondom je nipples te hebben. Heel veel vrouwen én mannen hebben dit. Soms zijn ze groter dan anders. Dit worden Montgomery klieren genoemd. Hoewel ze op puistjes kunnen lijken, beter is om er niet in te knijpen.

soorten vrouwen tepels bumpy

Flat/platte tepels

Je tepelhof (pigment rond je tepel) en tepel zijn beide klein en steken maar nauwelijks uit je borst. Bij kou of simulatie kan je tepel wel harder worden.

soorten vrouwen tepels flat

Hairy/harige tepels

Iedereen heeft haren rondom de tepelhoven. Bij de ene persoon kunnen de haren donkerder en dikker zijn. Tip: scheer het niet met een mesje eraf. Dan komen ze in dubbel aantal, sneller en donkerder terug. Het is veilig om de haartjes met een pincet eruit te trekken. Of laat ze gewoon lekker staan.

soorten vrouwen tepels hairy

 

Inverted/omgekeerde tepels

Geen paniek! Het ziet er misschien wat maf uit, maar het is niet nodig om je zorgen te maken. Soms lukt het je wel om ze naar buiten te trekken. Je kunt er geboren mee worden, maar het kan ook komen door onder andere zwangerschap, hangende borsten, borstvoeding geven. In sommige gevallen kan het een teken zijn van een infectie of borstkanker. Raadpleeg je huisarts als je zonder aanleiding opeens omgekeerde tepels krijgt.

soorten vrouwen tepels inverted

Unilateral inverted/één omgekeerde tepel

Een tepel wijst naar buiten, de ander wijst naar binnen. Als je hiermee geboren bent, hoef je je geen zorgen te maken. Zo niet, ga dan naar een huisarts voor advies.

soorten vrouwen tepels unilateral inverted

Protruding/uitstekende tepels

Je nipps steken enkele millimeters buiten je tepelhof uit. Bij koud weer of stimulatie kunnen we nog harder worden en meer uitsteken.

soorten vrouwen tepels protruding

 

Puffy/opgeblazen tepels

Jouw gehele tepel en tepelhof lijken op een heuveltje. Je tepel steekt niet uit ten opzichte van het hof, maar verloopt natuurlijk over.

soorten vrouwen tepels puffy

 

Supernumarary/derde tepel

The more the merrier? Jouw nipples hebben er nog een derde vriendje bij. Dit is een smalle moedervlek zijn of een geheel gevormde tepel met knobbel en al.

soorten vrouwen tepels supernumaray

Bron: Seventeen / Beeld: Tumblr

 

Meer weten over je borsten? Lees deze artikelen ook eens:

– 5 manieren om hangende borsten te voorkomen

– De geheimen om je borsten groter te laten lijken

– Dé 7 soorten borsten in de wereld: welke heb jij?

 

Volg LotteLust op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+!

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy