De absolute do’s en don’ts na de sex

door Lotte

De één stapt het liefst meteen onder de douche, terwijl de ander nog eventjes lekker bij wil komen in bed. Hoewel elke vrouw haar eigen after sex-ritueeltjes heeft, zijn niet alle handelingen even gezond. Om de gezondheid van je vagina te waarborgen delen wij de absolute do’s and don’ts voor na de sex. 

Do: Morning-afterpil na onveilige sex

Als je geen condoom hebt gebruik en geen gebruik maakt van een anticonceptiemiddel, begeef je dan zo snel mogelijk naar de eerste, beste drogist om een morning-afterpil te kopen. Liever voorkom je dit natuurlijk! Sla dus een XL-verpakking condooms in!

Do: Een toiletbezoekje

Geen vrijpartij zonder body juices overal, maar deze brengen ook bacteriën met zich mee. En deze worden zo, hups, in je plasbuis geduwd. Als deze bacteriën daar achterblijven zit je binnen no time aan de cranberry’s en antibiotica. Voorkom een fikse blaasontsteking door je blaas te legen na jullie avontuurtje. Je hoeft na het hoogtepunt niet meteen een sprintje naar het toilet te trekken… Maar zorg dat je binnen maximaal een uur na de daad een bezoekje brengt aan de wc. Vochtig toiletpapier wordt ten strengste afgeraden! De stofjes die hierin verwerkt zitten, kunnen vaginale infecties veroorzaken.

Don’t: je ondergoed aanhouden

Een mooi lingerie-setje staat voor veel vrouwen gelijk aan een zelfverzekerd gevoel in de slaapkamer. Zijn blik en vleiende complimenten zijn dan ook meer dan welkom. Maar hoe mooi je billen ook naar voren komen in een kanten string, het is ‘t beste om deze in de wasmand te deponeren na een vrijpartij. Onthullende lingerie wordt vaak gemaakt van synthetische stof, die niet ademt. Met een broeierige boel tussen je benen als gevolg. Je vagina staat na de sex al voldoende in vuur en vlam. Als jij je bed nog moet verlaten, raden we je aan om een fijne katoenen onderbroek aan te trekken!

Don’t: In bad gaan

Een heet bad klinkt misschien als een romantische idee om jullie liefdesdaad af te sluiten. Maar zo romantisch is baden na de sex niet! Je vagina zwelt op als je opgewonden bent. Hierdoor raakt de opening van je geslachtsdeel open. Wanneer je meteen na de daad in bad stapt, is de kans groot dat alle bacteriën die in het water komen door de opening van je vagina verdwijnen. Het is sowieso niet nodig om jezelf te wassen na de gemeenschap. Je vagina is een zelfreinigend orgaan, dus laat de natuur lekker haar gang gaan. Je kunt het allerbeste na het toiletbezoek lekker in bed blijven liggen en in slaap vallen. Het is ook nog eens een echte win-win, want naakt slapen is hartstikke gezond. Mocht je het zweet toch van je af willen spoelen? Gebruik dan geen (vaginale) zeep om jeuk, droogheid en irritatie te voorkomen!

Do: Sextoys schoonmaken

Los gegaan met een of meerdere attributen? Zorg dat je deze sexspeeltjes na elke beurt schoonmaakt. Niet waar je na een heftige sexpartij zin in hebt, we know… Toch is het juist essentieel om te doen, want zo voorkom je het groeien van bacteriën en schimmels. Hoe maak je je sexspeeltjes schoon? Dat is gelukkig easy peasy. Shop een speciale toycleaner (tip: EasyToys toycleaner is de favo van de redactie!) maak je het speeltje vochtig en verspreidt de vloeistof met een schone doek over de toy. Zorg dat je alle hoekjes meepakt. Laat het een minuutje intrekken en spoel het speeltje onder de kraan af. Leg hierbij wel op dat het water niet in het apparaat kan komen.

EasyToys heeft alles in huis voor alles voor, tijdens en na de sex: van lingerie tot vibrators en van massage-oliën tot pikante outfits. De shop heeft tienduizenden producten dus iedereen kan zijn slag slaan. Wel zo fijn: ze leveren discreet en binnen 1 werkdag.

Meer over sex:

Intiem zonder sex: 6 manieren

Waarom anale sex ook fijn is voor vrouwen

Waarom zoenen tijdens de sex absoluut onmisbaar is

Beeld: Pinterest
Dit artikel is in samenwerking met EasyToys tot stand gekomen.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy