Werkt hard to get spelen bij een man nou echt?

door Maud

Je bent met een leuke vent op date geweest en ziet hem wel zitten, maar wilt niet te hard van stapel lopen. Je wacht een dag tot je zijn appje beantwoordt. Je teast hem, maar geeft niet nog alles van jezelf weg. Dit hard to get spelletje schijnt echt te werken, maar waarom? Wij hebben dit voor je uitgezocht.

Waarom werkt hard to get?

Hard to get spelen werkt met het aantrekken en afstoten principe. Met iemand naar bed gaan en dan twee dagen niks van je laten horen. Hoewel het eigenlijk onaardig klinkt, blijkt het toch te werken. Onderzoekers doen er al jaren studies naar. Waarom wordt je aantrekkelijker als je moeilijker te veroveren bent? “Het impliceert kwaliteit,” legt Gary Lewandowski, hoogleraar psychologie uit. “Als je het je kan veroorloven om kieskeurig te zijn, moet dat wel betekenen dat je verschillende opties hebt, en als je zoveel opties hebt, moet je wel een geschikte partner zijn."

"Als ik niet weet of jij mij wel of niet leuk vindt, moet ik er echt over nadenken en daardoor denk ik dus ook meer aan jou," aldus Lewandowski. "Je stopt dan veel meer mentale energie in het verwerken van de mogelijkheden." De onzekerheid zet je aan het denken over de relatie. Je gaat je afvragen of je diegene ook wil. En vaak willen we wat we niet (gemakkelijk) kunnen krijgen.

hard to get

Werkt het altijd?

Dat verschilt per persoon en situatie. Als je in een serieuze relatie zit, is het natuurlijk niet zo handig om spelletjes te spelen. Als je nog single bent en je ziet een leuke man, kan je gerust even hard to get spelen om hem te teasen. Wel is het goed om te weten wanneer het spelletje uitgespeeld is. "Een bepaalde hoeveelheid mysterie kan aantrekkelijk zijn aan het begin van een relatie," zegt Helen Fisher, auteur van het boek Why We Love.. "Mensen houden in de eerste instantie echt van mysterie, maar uiteindelijk hebben ze er genoeg van."

Als je op zoek bent naar een scharrel, dan is hard to get spelen weer geen effectief plan. Een onderzoek in de European Journal of Personality wees uit dat mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een avontuurtje iemand willen die in hoge mate beschikbaar is. Iemand die lekker to the point is dus.

Er zijn helaas geen onderzoeken gedaan naar relaties tussen twee vrouwen.


Let op

Mannen zijn ook onzeker. Soms werkt het ook gewoon door duidelijk te zeggen wat je voelt. Wil je wat meer? Of is het alleen maar voor de aandacht? In het begin is het natuurlijk geen probleem om hem een beetje te plagen, maar zorg dat je hem later ook duidelijkheid geeft.

Meer over:

8 manieren om je lover te verleiden

5 tips om je lover te verrassen in de slaapkamer

5 date-ideetjes voor thuis

Bron: Beautify/Beeld: Pinterest/giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy