Penis feiten waar je mond van open valt

door Lotte

De pielemuis blijft een beetje een lelijk ding, maar interessant vinden wij (hetero) vrouwen het allemaal! Kende jij deze penis feiten al? Dit moet je echt even lezen over het meest interessant orgaan van het mannelijk lichaam. 

1. Niet alleen de clitoris speelt ‘verstoppertje’, zoals je hier kunt lezen. De penis loopt ook voor een groot deel door in het lichaam. Als je het onder de MRI bekijkt, lijkt een slappe piemel op een boomerang.

penis feiten 2

2. Mannen krijgen per dag 11 keer een erectie, waarvan ongeveer vijf per nacht. Waarom zo vaak, denk je? Dat is nodig voor de gezondheid van zijn jongeheer. Piemels die geen of zeer weinig nachtelijke ‘work-outs’ doen, verliezen elasticiteit en kunnen zelfs kleiner worden. En dat laatste wil niemand natuurlijk.

3. Er zijn drie type boners: reflexmatig (door contact), psychogeen (fantasie of visueel) en nocturnaal (’s nachts).

4. De kortste piemel ooit gemeten was maar 1,5 centimeter. De grootste was 33 centimeter. Deze twee heren moeten elkaar nooit tegenkomen in douchehokjes…

penis feiten 3

5. Een penis begin als een clitoris. In de baarmoeder worden eerst enkele vrouwelijke lichaamskenmerken ontwikkelt (vandaar dat mannen tepels hebben), waarna het bepaald wordt of de foetus verder groeit als een man.

6. Wil jij hem zo hard mogelijk maken? Oraal is the way to go. In een onderzoek naar penislengtes waren de erecties die opgewekt waren door orale sex het grootst.

penis feiten 4

7. Een man spuit zijn liefdesmayonaise met een snelheid van 45 kilometer per uur. Snel, ogen dicht! Hij doet dit trouwens zo’n 7200 keer in zijn leven, waarvan 2000 keer keer op eigen initiatief.

8. Meerdere wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat het binnenkrijgen van sperma goed is. Zo zouden vrouwen die regelmatig slikken minder depressief zijn. Lees meer gezondheidsvoordelen van sperma.

Weet jij nog meer leuke penis feiten? Laat een reactie achter met je willy weetjes!

Bron: LiveScience & Women’s Health & Gezondheidsnet / Beeld: Giphy/Pexels

Genoeg van penis feiten? Lees ook:

– Mindblowing feiten over de clitoris

– 16 toffe feiten over borsten

– 5 feiten over sex met een Nederlander

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy