Van vulvalippen rekken tot vrouwstelen: 6 bijzondere seksuele tradities

door Selena

Seksuele tradities – met name die uit verre landen – lokken veel nieuwsgierigheid uit, omdat ze in onze (Westerse) ogen erg extreem, vreemd of heftig zijn. Voor verschillende culturen, religies en stammen zijn deze gebruiken juist enorm waardevol. Wij vertellen je over de 6 meest bijzondere seksuele tradities ter wereld.

Vulvalippen rekken in Oeganda

In Oeganda bestaat een eeuwenoude traditie waarbij vrouwen bij elkaar de vulvalippen uitrekken. Deze culturele praktijk voeren ze bij elkaar uit vanaf een jonge leeftijd. Het uitrekken van de vulvalippen wordt gestimuleerd door een Senga: een tante die seksuele voorlichting geeft. Oegandese vrouwen zijn ervan overtuigd dat hoe groter de vulvalippen zijn, hoe beter de sex wordt. Grote vulvalippen zouden namelijk voor meer seksueel genot zorgen.

Flitshuwelijk Iran

In Iran is sex een van de grootste taboes. In de islamitische republiek is sex voor het huwelijk verboden, wat erg lastig en frusterend kan zijn voor jongeren. In Iran heerst er momenteel een hoge werkloosheid, waardoor het trouwen steeds uitgesteld moet worden. Dit zorgt voor stijgende seksuele frustratie onder jongeren. Om meer seksuele bewegingsvrijheid te creëren hebben Iraanse autoriteiten een eeuwenoud Sjiitisch gebruik in ere hersteld: Het flitshuwelijk. Het flitshuwelijk is een tijdelijk verbintenis, dat één uur tot 99 jaar kan duren.

Sex vanaf 6 jaar in de Trobiander stam

In de Trobiander stam in Nieuw-Guinea zijn kinderen vanaf een jonge leeftijd seksueel actief. Vanaf 6 jaar jong (!) experimenteren meisjes met sex. Wauw! Voor de jongens geldt een ‘startersleeftijd’ van 10 jaar. Ook is het in deze cultuur vrij normaal als kinderen gedurende deze periode samenwonen. Hier in Nederland is dit in ieder geval hartstikke strafbaar.

Het ritueel van Saut-d’Eau

Eén van de meest traditionele rituelen van Haïti vindt plaatst bij de watervallen van Saut-d’Eau. Dit jaarlijkse ritueel wordt ook wel het Voodoo Festival genoemd. Het is een openbare festiviteit waar iedereen welkom is. De meeste mensen lopen naakt rond, en wassen zichzelf om hun zonden weg te spoelen. Ook hebben stellen sex in de aanwezigheid van anderen en vinden er zelfs orgies plaats.

The Kreung stam

In de Kreung stam in Cambodja is het gebruikelijk dat de stamoudsten een ‘love hut’ voor hun tienerdochters bouwen. Het is dan de bedoeling dat hier meerdere jongens de nacht doorbrengen, totdat de tienermeid in kwestie een partner vindt met wie ze het beste krikt… eh klikt. Hij wordt dan haar levenspartner.

Wodaabe wife stealing festival

De Wodaabe is een Fulani-stam in Nigeria, West Afrika. In de Wodaabi stam is het traditie, dat het eerste huwelijk plaatsvindt tussen neef en nicht. Wie daar niet tevreden mee is, kan kans maken op een nieuwe partner. Jaarlijks wordt het Gerewol festival ook wel Wodaabe wife stealing festival georganiseerd. Tijdens het festival mogen mannen een nieuwe vrouw stelen. Als het ‘stel’ onopgemerkt kan wegkomen, dan mogen ze het huwelijksbootje in stappen. Dit huwelijk wordt dan het liefdeshuwelijk genoemd.

Ken jij nog meer bijzondere seksuele tradities? Deel ze in een reactie.

Meer over sex:

Vrouwencondoom: zo werkt het

Erogene zones van de man: dit zijn ze

Besneden penis en onbesneden penis: merk je het verschil?

Beeld: Pexels /Bron: Baiug, AD

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy