Sperma in je oog: wat nu?

door Lissa

Helaas, het mikken ging deze keer niet zoals gehoopt. Je hoofd was op het verkeerde tijdstip, op de verkeerde plek en nu deal je met de consequenties. Hoe je sperma uit je oog haalt, waar je op moet letten en meer leggen wij je uit!

Wat zit er in sperma?

Voordat we beginnen is het goed om te weten wat er precies in sperma zit. Maak je in ieder geval geen zorgen want de zaadcellen zijn volledig onschadelijk. Wel zitten er dus stofjes in die pijn kunnen veroorzaken. Zo zit er citroenzuur, enzymen, fructose, chloor, zink, natrium, melkzuur, urinezuur, kalium, fosfor, magnesium, stikstof, proteïne, antigen en nog wat voedingstoffen in. En geloof ons deze dingen wil je liever niet in je oog! Hoe pijn je ogen doen na de mislukte facial, hangt er vanaf hoe gevoelig je ogen zijn.

Branden

Er is een zeer grote kans dat je ogen enorm gaan branden, maar gelukkig kan je dit snel oplossen als je snel handelt. Tip 1: niet wrijven! Het is een normale reactie van ons lichaam om aan onze ogen te zitten als het pijn doet. Helaas veroorzaakt het wrijven alleen meer irritatie!


Met water spoelen

Het klinkt simpel en misschien is dat het ook; gewoon met water spoelen. Het liefst met lauw water en dat zo’n twintig minuten. Eén van de nadelen van sperma is dat het snel klontert. Klinkt vies, hè? Is het ook! Dus hoe eerder je de sperma verwijdert uit je oog, hoe minder pijn het zal doen! Wanneer je je oog met water spoelt, is het belangrijk je ooglid naar beneden te trekken, hierdoor kun je het grondig spoelen. Je hebt geen zeep of andere ontsmettingsmiddelen nodig om het sperma eruit te krijgen, alleen water of eventueel een zoutoplossing.

Lenzen

Droeg je lenzen op het moment dat er sperma in je oog kwam? Dan is het goed om ze even in te houden met spoelen. Je lenzen zijn dan als beschermlaagje voor je ogen en komen goed van pas. Wanneer je na het spoelen geen last meer hebt kun je ze uitdoen, reinigen en weer indoen. Mochten je ogen na het spoelen nog pijn doen kun je oogdruppels aanbrengen en het is handig om lenzen en make-up even te vermijden.

Pijn en roodheid

Het kan zijn dat je na het spoelen met water nog pijn en irritatie ervaart. Dit is erg logisch wat je oogweefsel is heel gevoelig en is door het sperma even in de war. Hierdoor kan je oog ook wat ontsteken en rood worden, dit is een natuurlijke reactie. Het is normaal dat dit na 24 uur verdwenen is. Tegen de pijn kan je een warm of koel kompres aanbrengen, een vochtig washandje werkt ook perfect. Het gebruik van paracetamol of ibuprofen kan ook helpen.

Naar de huisarts

Shit, na al het spoelen met water heb jij nog steeds last van pijn of na 24 uur is je oog nog steeds rood, wat nu? Dan is het toch echt verstandig om even je huisarts te bellen, het kan namelijk een erge ontsteking kunnen worden. En onthoud: voor dit onhandige ongelukje hoef je je niet te schamen, het overkomt de beste! Soms krijgen mensen zelfs sperma in hun eigen ogen wanneer ze masturberen, dus artsen hebben waarschijnlijk al genoeg ‘gênante’ verhalen gehoord.


Kans op SOA

Wanneer je dan toch bij de huisarts bent is een SOA test ook absoluut geen slecht idee. Het komt weinig voor dat mensen een SOA krijgen door het contact met sperma via de ogen, maar het kan wel! Zo kan je chlamydia, hepatitis B of zelfs HIV erdoor krijgen. Als je weet dat de persoon die in je ogen klaarkwam besmet is, moet je zo snel mogelijk naar de huisarts gaan.

Meer over sperma:

10 Feiten over sperma die je nog niet wist

‘Sperma vergroot de levensduur’

Sperma testen via de smartphone

Beeld: Pexels, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy