Dream on! 5 veelvoorkomende seksdromen

door Redactie

Dromen, we doen het allemaal, wist je dat we gemiddeld zo’n vijf tot zeven keer per nacht dromen? Niet iedereen onthoudt wat hij of zij heeft gedroomd, we herinneren ons per week maar een of twee dromen. En die dromen kunnen soms heel spannend zijn… Ik heb het over seksdromen.

Spannend, ja. Leuk, ja. Maar af en toe ook heel ongemakkelijk! Zoals dromen over seks in het openbaar, of seks met de vriend van je zus, awkwarddddd! Scenario’s die je meestal meteen weer wilt vergeten, maar zo’n droom betekent vaak iets heel anders dan je denkt. Lees hier de vijf meest voorkomende seksdromen en hun betekenis.

1. Seks in het openbaar

Je hebt vast weleens gedroomd dat je zonder enige gêne seks had op plekken waar iedereen je kan zien. Bijvoorbeeld op het strand, of in een winkelcentrum. In je droom schaam je je niet, je vindt het juist heerlijk om bekeken te worden.

Wat het betekent: Als je dit droomt kan het zijn dat je stiekem wat extraverter zou willen zijn. Dromen over seks in het openbaar is natuurlijk wat extreem, maar het laat wel zien (zeker als je je niet schaamt), dat je je jezelf meer bloot durft te geven. Letterlijk en figuurlijk. Je kunt meer jezelf zijn en trek je niet zo erg aan wat anderen van je denken.

2. Seks met je ex

Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende seksdroom: het bed delen met je ex. En dat niet alleen, op het moment geniet je er intens van. Je wordt dolgelukkig wakker totdat je je beseft dat het je ex was met wie je zulke goede seks had in je droom…

Wat het betekent: Dromen over seks met je ex wil niet zeggen dat je hem ook daadwerkelijk mist of terug in je leven wilt, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Wel kan het zijn dat je nog niet helemaal over je liefdesverdriet heen bent en dit de manier is om het te verwerken. Ook kan het zijn dat je wel de seks mist, maar niet de persoon met wie je het bed deelde.

sexdromen

3. Girl on girl

Dromen over seks met een meisje of een vrouw terwijl je hartstikke hetero bent. En het was ook nog eens hele lekkere seks. Je wordt helemaal verward wakker, betekent dit nu dat ik verlang naar seks met een vrouw? Het kan ook andersom: je valt op vrouwen en je droomt opeens over een man in je bed.

Wat het betekent: Als je hierover droomt zegt dit niet dat je dit ook echt wil. Je voelt je heel erg verbonden met de vrouwen/mannen om je heen en hecht veel waarde aan de band die je met hen hebt.

4. Vreemdgaan

Een van de meest voorkomende seksdromen gaat over vreemdgaan. Het bedriegen van je partner, het plegen van ontrouw door seks te hebben met een andere man of vrouw. Bij het wakker worden voel je je vreselijk schuldig, maar ook opgelucht dat het maar een droom was.

Wat het betekent: Dromen over vreemdgaan betekent niet dat je van je huidige partner af wilt. Maar het kan wel zijn dat je dit droomt, omdat je je ergens schuldig over voelt. Misschien heb je gelogen tegen je vriend of vriendin? Of vind je dat je ergens te ver in bent gegaan?

Als het andersom is, je droomt dat je partner degene is die vreemdgaat, dan kan een logische verklaring zijn dat je je onzeker voelt over de relatie. Wat je hieraan kunt doen? Praat met elkaar, wees open en eerlijk over je gevoelens, ja ook je onzekerheden. Dit maakt jullie band alleen maar sterker.

5. Hele onverwachte seks

En met onverwachte bedoel ik de persoon met wie je seks hebt in je droom, zoals een bekendheid, die onaantrekkelijke collega of de vriend van je zus. Waarvan je denkt, in geen miljoen jaar dat ik met deze persoon het bed zou delen.

Wat het betekent: Seksdromen over celebrities gaan vaak over bepaalde gevoelens van onvrede die je hebt, je zou meer erkenning, macht of status willen hebben. Dromen over een onaantrekkelijk persoon of de partner van een bekende van je wil zeggen met de betreffende persoon een andere relatie zou willen hebben dan die je nu met hem hebt. Misschien wil je hem beter leren kennen, of is er iets wat je aan hem kwijt wilt.

Heb jij weleens een van deze dromen gehad? Of andere seksdromen die je graag met ons wilt delen? Laat het hieronder weten in de comments!

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy