YES! Tattoo chicks hebben meer zelfvertrouwen

door Lotte

Vrouwen die onder de plakplaatjes zitten zien er altijd zo bad ass uit, vind je niet? Recent onderzoek bevestigt dat stoere beeld van tattoo chicks. Maar het heeft ook een duistere kant…

Onderzoekers van de Texas Tech University ontdekten dat vrouwen met meer dan vier tatoeages meer zelfvertrouwen hebben dan ladies met nul of minder dan vier. Ze ondervroegen 2.400 studenten van vijf verschillende universiteit naar het aantal tattoeages en hun ervaringen met zelfvertrouwen en depressies.

Tatoeages teken van kracht en zelfvertrouwen

Verder bleek dat vrouwen met meerdere tatoeages een grotere kans hadden op een verleden met depressie en zelfmoordpogingen. Toch betekende dat niet dat het nemen van tatoeages iemand nog depressiever maakt. Dat klinkt allemaal vrij duister, maar als je erover nadenkt is het in sommige gevallen best logisch. Voor meer mensen is een tattoo een teken van kracht en ‘empowerment’: een afsluiting van een duistere periode. Vandaar die zelfvertrouwen ook: als je een rot verleden achter je kan laten, sta je sterker in je schoenen en krijg je meer respect voor jezelf.

“Ik denk dat vrouwen meer bewust zijn van hun lichaam door fatshaming, cosmetica en plastische chirurgie en de hypersexualisering van vrouwen in de media. Het is mogelijk dat vrouwen dat bewustzijn in empowerment vertalen”, verklaart hoofdresearcher, professor Jerome Koch. “We weten ook dat sommige vrouwen met een geamputeerde borst hun litteken verbloemen met elegante body art. We denken dat het hebben van veel tatoeages een manier is om het gevoel van eigenwaarde te reclaimen bij emotioneel verlies.”

Zo krachtig kan een tattoo dus zijn! Heb jij een tatoeages en heeft het een speciaal verhaal erachter? Reageer (anoniem) in de comments.

tattoo chicks zelfvertrouwen ruby rose

Bron: Refinery29 Beeld: Giphy/Pexels

Meer interessante onderzoekjes:

– Je bent het meest aantrekkelijk in DIT seizoen

– Waarom je steeds weer valt voor foute mannen

– Say what: van koffie drinken worden je borsten kleiner

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy