De beste menstruatie tips

door Rosanne

We kennen allemaal wel de menstruatiereclames waarin vrouwen rondhuppelen in witte broeken en nergens last van lijken te hebben. Voor een groot deel van menstrueerders is dit niet het geval. Hoe zorg je dat je je ongesteldheid zo fijn mogelijk doorkomt?

Get comfy

Of jij nou de persoon bent met alle pijntjes die je maar kunt bedenken of diegene die moe en prikkelbaar is. Je menstruatie is een week waarin selfcare op één zou moeten staan. Het is een week waarin je goed voor jezelf moet zorgen. Daarom heb ik wat tips voor je op een rijtje gezet.

Agenda

Misschien dat je door de maand heen heel erg enthousiast was en allerlei leuke dingen hebt ingepland. Een etentje met die vriendin, lekkere HIIT-training met je sportbuddy of een feestje van je collega. Allemaal leuke dingen, maar misschien niet de beste dingen om te doen tijdens je menstruatie. Probeer tijdens je menstruatieweek je planning rustig te houden en plan voor veel me/selfcare-time in! Doe dingen waar jij van uitrust of oplaad en doe af en toe een extra dutje als je daar behoefte aan hebt.

Eten

Hoewel je tijdens je menstruatie misschien geneigd bent om naar alle lekkere snacks te grijpen, is het ook verstandig om te letten op je voeding. Eet genoeg groente en fruit en zorg dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Eten wat rijk is aan omega 3-vetzuren, zoals zalm, avocado en walnoten zijn top tegen het verlichten van menstruatiepijn. Maar die bak ijs of die grote reep chocola die je al de hele maand staat aan te kijken, mag ook op hoor! Het beste is wel om te gaan voor pure chocolade. Hier zit magnesium in, wat stemmingswisselingen kan verzachten en je humeur kan verbeteren. Gun jezelf ook wat lekkers. Go comfort food!

Selfcare

Selfcare is key! Dit kan zijn met een warm kruikje op de bank of lekker in bed. Comfortabele kleding of een lekkere warme douche of bad. Kijk wat voor jou echt ontspannend werkt. Naast al het ontspannen is het ook belangrijk om wel in beweging te blijven. Ga dan niet voor je favoriete HIIT-workout, maar kies voor yoga, een wandeling of ga zwemmen. Beweging verbetert je stemming, maar verlicht ook kramp en pijn.

Kies het beste menstruatieproduct voor jou

Als puber beginnen we vaak met maandverband of tampons om ons menstruatiebloed op te vangen, maar er zijn nog veel meer producten met ieder hun eigen voordelen.Probeer verschillende dingen en kijk wat voor jou het meest comfortabel voelt.

Iedereen heeft natuurlijk een eigen voorkeur, maar vandaag zetten we de menstruatiecup van INTIMINA in de spotlight.

‘s Werelds allereerste opvouwbare menstruatiecup

We laten je graag kennismaken met ’s werelds eerste opbouwbare menstruatiecup! De Lily Cup Compact van het merk INTIMINA. Je kunt hem platvouwen en in een kleine beschermhoes opbergen. Het is klein en makkelijk mee te nemen. Gooi ‘m in je rugzak, tas of zak en je bent ready to go. De Lily Cup biedt je maximaal acht uur non-stop bescherming. De inhoud gooi je leeg in de wc. Een menstruatiecup is duurzaam, de Lily Cup kun je tot 10 jaar lang gebruiken.

  • Bedoeld om bloed op te vangen tijdens de menstruatie
  • Gemaakt van een siliconen cupje
  • Het verschil tussen een cup en een tampon is dat het alleen bloed opvangt, in plaats van absorbeert. Dit verkleint de kans op infecties en irritaties.
  • Voor een lichte tot medium flow
  • Tot 8 uur probleemloze bescherming
  • Herbruikbaar en milieuvriendelijk
  • Opvouwbaar, waardoor het makkelijk mee te nemen is!

INTIMINA

INTIMINA is een Zweeds merk dat het eerste en enige assortiment producten aanbiedt dat uitsluitend is gewijd aan alle aspecten van de intieme gezondheid van vrouwen. De missie van INTIMINA is om een uitgebreide verzameling aan producten en informatie te bieden voor vrouwen in elke fase van hun leven. Van de eerste menstruatie tot na de menopauze. Ze streven naar educatie, creativiteit en onverschrokkenheid. Voor meer informatie over menstruaties en alles wat erbij komt kijken kun je de blog van INTIMINA lezen.


Meer over menstruatie:

Menstruatie: 4 vrouwen vertellen over hun eerste keer

Menstruatie fabels: de grootste misverstanden op een rij

Wat we kunnen doen om menstruatie schaamte te doorbreken

Beeld: Intimina, Pexels & Unsplash

Dit artikel is in samenwerking met Intimina tot stand gekomen.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy