Penisbreuk: dit is wat er precies gebeurt als een piemel ‘breekt’

door Chiara

Een gebroken penis: WAT?! Dat kan toch helemaal niet! Hoewel een penis geen botten heeft, is dit fenomeen toch echt geen fabel. Wij vertellen je alles wat je moet weten over een penisbreuk.

Penisbreuk: wat er precies gebeurt

Bij een penisbreuk gaat het feitelijk om een breuk van de: het membraan van de penis. Voor de lezeressen onder jullie die geen geneeskundig woordenboek op de plank hebben liggen: hiermee wordt de witachtige teelbalschede bedoeld. Dit stukje verbindt de zwellichamen van de piemel met elkaar. Wanneer het mannelijk lid breekt dan wordt er eigenlijk bedoeld dat het membraan breekt. Het komt weleens voor dat er meerdere zwellichamen scheuren. In zeldzame gevallen raakt zelfs de plasbuis beschadigd. Auch!

penisbreuk

Heftig

Het klinkt misschien best logisch, maar een penisbreuk kan alleen ontstaan als zijn lid stijf is. Dit nare kwaaltje komt voornamelijk voor bij jonge heren met een heul heftig sexleven. Een gebroken penis is namelijk meestal het gevolg van wilde en onvoorzichtige sex. In het heetst van de strijd kan het voorkomen dat zijn ding in plaats van in je vagina, keihard tegen je bil of dijbeen stoot. Hoor je hierbij een krakend geluid? Dit betekent dat zijn fluit op dit moment in tweeën plooit. De erectie neemt meestal direct af en de penis krijgt een gebogen vorm. Vervolgens wordt het bont, blauw en gezwollen tussen zijn benen. Er kunnen zelfs bloeduitstortingen ontstaan op zijn derde been.

penisbreuk

Penisbreuk en nu?

Dit is een typisch gevalletje met gierende banden naar de eerste hulp. Langdurig blijven rondlopen met een penisbreuk kan er alleen maar voor zorgen dat de klachten verslechteren. Op den duur kan het zelfs zorgen voor erectieproblemen. Er zijn twee behandelingen om de penis te helen: een operatie of een ‘penis pauze’. De eerste methode neemt naast een chirurgische ingreep twee weken revalidatie in beslag. In het tweede geval doet de natuur zijn werk. Doordat de penis op inactief staat, kan de tunica albuginea op natuurlijke wijze genezen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Wees daarom extra voorzichtig bij standjes die de kans op een penisbreuk vergroten.

Meer over de penis:

7 verschillende soorten penissen

Penis feiten waar je mond van open valt

Dit is de ideale penislengte

Beeld: Tumblr, Giphy.com 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy