Mijn vriend wil kinky sex en ik niet, wat nu – Vrijvraag terugblik #1

door Marjolein

Thank God it’s Friday. Al 99 weken lang beantwoordt seksuologe Marjolein al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen. Dat betekent dat we bij de 100ste vrijvraag zijn aangekomen. Wat een mijlpaal! We hopen dat jullie veel plezier hebben aan het lezen van de vrijvragen en het jullie heeft geholpen in jullie eigen seksuele ontdekkingsreis. Om even stil te staan bij deze ongelooflijke vrijvraag reis, blikken we de komende weken terug naar de vrijvragen waar het allemaal mee begon. Te beginnen met de allereerste vrijvraag over het wel of niet willen van kinky sex.

Hij wil graag kinky dingen uitproberen, maar ik zie dit eigenlijk niet zitten. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? – Jasmijn

Als je iets echt niet wil, dan vooral niet doen. Als je toch wel nieuwsgierig bent naar wat je vriend wil doe dan zelf en samen onderzoek naar Kinky sex. ‘Kinky sex’ is er in allerlei vormen. Wat er precies wordt verstaan onder kinky is voor iedereen verschillend. Het klinkt misschien meteen als hardcore perverse porno, maar het is veel breder dan dat. Andere woorden voor kinky zijn stout, ondeugend, pikant of gewaagd. En zie, het woord kinky krijgt met deze synoniemen een bredere betekenis. Er zijn nu veel meer mogelijkheden om te overwegen. Je hoeft niet direct in de touwen te hangen of elkaar te pijnigen met haken. Zonder ondergoed in een restaurant, andere kleding, rollenspellen, blinddoeken of buitensex kan ook voor mensen onder het kopje kinky vallen. Dus een eerste stap is; ga je eens verdiepen in het onderwerp. Lees er over op het internet of zoek filmpjes op voor inspiratie. Begin met je fantasie de vrije loop te laten.

Vervolgens kun je samen bespreken: wat vindt hij kinky en wat jij? Gaat het om de setting of juist de kleding? Om het gebruik van attributen of de manier van communiceren. Gaat het om stout of pikant zijn. Het gesprek kan al opwindend zijn. Je fantasieën delen kan al kinky voelen, maak daar dan ook gebruik van als voorproefje. Je kunt elkaars wensen en verlangens bespreken en ook direct grenzen benoemen. Mochten die wensen en verlangens ver uit elkaar liggen, dan kun je kijken of je niet ergens in het midden kan uitkomen. Een compromis sluiten of we proberen een keer wat jij wenst en een keer wat ik wens.

Grenzen bij (kinky) sex vooraf benoemen en ook daadwerkelijk aangeven is belangrijk, zeker wanneer je iets nieuws gaat proberen waar je nog niet geheel van overtuigd bent. Houd je aan je grens, je wil niet achteraf spijt krijgen. Er zijn vast een aantal dingen die je absoluut niet wil. En je hebt dingen die je overweegt wanneer de context goed is. En er zijn dingen waar je nieuwsgierig naar bent en zeker wilt gaan doen. Zorg dat je duidelijk afspreekt dat wanneer iemand zegt stop, de ander dit ook daadwerkelijk doet. With no hard feelings. Of die hard feelings moeten dan maar even afkoelen.

Waarom kinky sex?

Om even te ontsnappen van de nette, degelijke realiteit van de maatschappij of jullie relatie. Of om opgewonden te worden of je intiem verbonden te voelen met elkaar. Om te doen wat verboden is of niet mag (binnen jullie grenzen). Of om dominante en onderdanige rollen uit te wisselen. Variatie, met iets nieuws experimenteren kan het sexleven weer pit geven. Om de relatie te verdiepen en de band te versterken. Nieuwe dingen proberen, kinky dingen proberen, vraagt namelijk om vertrouwen en communicatie.

Soft editie

Je hoeft niet meteen te beginnen met snoeiharde kinky sex of de nummer 1 van het wensenlijstje. Vind je het spannend begin dan vooral soft. Het kan op afstand met berichten en foto’s of veilig in de slaapkamer of eigen huis. Bind elkaar vast met materiaal dat snel los te krijgen is en stap daarna over naar handboeien. Geef zachtjes kneepjes voor dat je een zweepje pakt. Kleed je net wat gewaagder, overval de ander en neem de controle over. Gebruik de auto of tuin om ook de setting wat stouts te geven. En nog steeds geldt de juiste context, stimuli en communicatie zorgen voor plezierige en ontspannen sex.

Meer vrijvragen:

Ben ik sexverslaafd? – Vrijvraag #99

Hoe kan het dat in een lange relatie, de zin in sex met mijn partner verdwijnt – Vrijvraag #98

Hoe verbreek ik mijn relatie – Vrijvraag #97

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy