Hoe neem je de leiding in bed als je onzeker bent? – VrijVraag #4

door Mandy Ronda

Seksuologe Mandy Ronda beantwoordt in de nieuwe rubriek VrijVraag de komende weken al jullie vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen in.

“Mijn vriend wil dat ik vaker het initiatief neem om naar bed te gaan en de leiding neem tijdens de sex. Ik wil dat wel, maar ik ben best wel onzeker (ook over m’n lichaam) dus ik vind het makkelijker om passief te zijn. Hoe moet ik het aanpakken?”

– Camilla

 

Kijk anders naar jezelf

Je vriend is niet voor niets jouw vriend. Hij is gek op je en houdt van je om wie je bent en hoe je eruit ziet. Wat jij ziet in de spiegel, is waarschijnlijk niet wat hij ziet als hij naar je kijkt en zeker niet als jullie aan het vrijen zijn. Er is niks mooier voor hem dan wanneer hij ziet dat jij straalt en geniet! Met of zonder sinaasappelhuid, tijgerstrepen of vetvriendjes. Geheimpje: dat hebben alle vrouwen.

Praat erover

Onzekerheid kan niemand voor je wegnemen: het pad van zelfacceptatie en zelfliefde is aan jou om te bewandelen. Maar hij kan daarin wel jouw hand vasthouden, figuurlijk dan. Laat hem weten dat de wil om meer initiatief en leiding te nemen er wel is, maar dat je best onzeker bent en waarover dan precies. Zijn begrip zal jou al helpen om het gevoel van druk en misschien zelfs wat onzekerheid weg te nemen. Laat hem weten hoe hij jou erbij kan helpen meer zelfvertrouwen te krijgen. Hij zal je met liefde daarin willen steunen.

Experimenteer met standjes

Zie het nemen van meer initiatief tussen de lakens, ook als een manier om te oefenen in assertiever en zelfverzekerder worden, ook buiten de slaapkamer. Een veilig speelveld dus, samen met je vriend, om meer zelfvertrouwen te krijgen als vrouw en als minnares. Zoek samen naar inspiratie voor bijvoorbeeld leuke standjes of rollenspellen en laat hem jou aanmoedigen en complimentjes geven.

Missionaris is een heel fijn en intiem standje, maar altijd missionaris wordt een beetje saai. En vermoeiend ook voor hem omdat hij daarmee al het ‘werk’ doet. Cowgirl of reversed cowgirl is voor de meeste mannen een enorm spannend standje omdat hij goed uitzicht heeft op jouw buik/borsten/gezicht, of billen/rug/nek. Als jij bovenop hem zit, heb jij alle controle op hoe snel en diep hij je penetreert. Het is voor hem ook fijn als hij op die manier even pauze kan nemen om op adem te komen, zodat jullie langer kunnen vrijen.

Sexy lingerie

Door mooie lingerie te dragen zul jij je ook sexier voelen. Verras hem met een sexy loopje of dansje in een nieuw setje. Je kunt je lingerie ook (deels) aanhouden in bed. Bijvoorbeeld een mooie body of een korset met jarretels en kousen maar zonder slipje. Zo voel je je niet zo ‘naakt’ en kun je makkelijker ontspannen en genieten.

Douchen in het donker

Je kunt hem ook uitnodigen om samen te douchen in het donker. Jij zet alvast de douche aan, wat kaarsjes, een muziekje en dan nodig je hem uit erbij te komen. Zeep elkaar lekker in en voel hoe het warme water over jullie naakte lijven stroomt. Verras hem vervolgens met een epische blowjob. Doordat jullie in het donker douchen ben je ook minder bezig met hoe je lijf eruit ziet, zodat het makkelijk voor je wordt om de leiding te nemen.

Geniet!

Heb jij ook een brandende VrijVraag voor Mandy? Stuur je vraag (anoniem) in via redactie[at]lottelust.nl, via een reactie onder dit artikel of via een privébericht op Facebook, Twitter of Instagram.

Meer over de leiding nemen:

Cowgirl standje: 5 tips om beter te worden in girl on top

Dominanter worden in bed: zo pak je dat aan

De 10 beste tips om zelfverzekerd te worden in bed

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy