Superzwoele sex met jezelf

door Mandy Ronda

Het is de Internationale maand van het masturberen, ofwel Masturbation May. Als je LotteLust al wat langer volgt, bezorgt het thema (solo)sex je misschien geen rode oortjes meer. Toch ligt er nog aardig wat taboe op, zeker binnen een relatie. Bestaat jouw seksualiteit alleen wanneer er een ander bij komt kijken, of is je seksualiteit van jou?

Masturbatie binnen een relatie

Zie je dat als vreemdgaan of mag jij je lijf lekker vinden, ontdekken en beminnen? En mag je partner dat op zijn beurt (pun not intended) ook? Geef jij jezelf toestemming voor seksueel plezier en genot? En hoe doe je dat dan? Waar begin je?

Als je dacht dat masturberen vooral een kwestie van speeltjes en orgasmes is, guess again. Het nieuwe masturberen is zelfbeminning. Ultieme zwoele solosex waar je sterretjes van gaat zien.

Meer dan technieken & toys

Een vorm van zelfbevrediging die niet is gericht op de ‘genitale nies’, de quick fix om lekker in slaap te vallen, maar een tool om jouw seksualiteit te onderzoeken en ontplooien, voorbij de technieken en trillende toys. Zo waardevol want de belangrijkste seksuele relatie die je ooit zult hebben, is die met jezelf.

Toch lijkt het soms alsof we onze seksualiteit reserveren voor onze partner. We stoppen vaak met zelfbevrediging zodra we een relatie krijgen; soms omdat de behoefte aan seksueel genot al voldoende bevredigd wordt door de partner, soms omdat masturberen binnen een relatie als vreemdgaan voelt, iets wat niet ‘hoort’. Terwijl onze seksuele ontdekkingsreis ook ooit begon met zelfbevrediging – op heel onschuldige en speelse wijze. Gaandeweg ontstaat steeds meer schaamte om jezelf aan te raken en voor je het weet, wordt dat de taak van je partner, die steeds dezelfde proven method gebruikt.

Een beter sexleven begint bij jezelf

Zo’n zonde, want juist door te masturberen en dit vooral met veel aandacht te doen, je tijd te nemen én te variëren, kun je ontdekken wat je wel en niet lekker vindt, wat jouw soft spots zijn, jouw toegangswegen tot opwinding en orgasmes. En hoe beter jij de kaart van jouw erotisch landschap kent, hoe beter je een bedpartner de weg kan wijzen en hoe groter de kans op fijne sex voor beiden!

Je seksualiteit is van jou. Mag jij je lijf lekker vinden, ontdekken en beminnen? Geef jij jezelf toestemming voor intens seksueel plezier en genot? En hoe doe je dat dan? Waar begin je? 

Online cursus Zelfbeminning

Heb je behoefte aan een persoonlijke aanpak? Je ontdekt het allemaal in de 5-daagse Instagram cursus Zelfbeminning (ladies-only!), van sextherapeut en sexpert Mandy Ronda. Op een besloten account volg je de videocursus 27 t/m 31 mei live via de Instastories, posts en een live Q&A. Je gaat je eigen Masturbatie Memoir schrijven en krijgt elke dag de kennis, inspiratie en oefeningen aangereikt waarmee jij jouw eigen erotic practice kunt ontwikkelen.

Meer zin in sex

Je leert, naast de vele sensuele en sexy manieren om jezelf aan te raken en naar een hoogtepunt te brengen (of meerdere, of niet en dat is ook pok!), ook over de orgastische anatomie van de vulva en de vagina, welke soorten orgasmes er zijn, waar yoni eitjes goed voor zijn, hoe je je erotische fantasie prikkelt en je seksuele sensitiviteit verhoogt zodat je meer zin in sex krijgt.

Meer over orgasmes:

Orgasmekloof: zo bespreek je dat

Spuitend klaarkomen: squirten in 10 stappen

Het lukt mij niet om een orgasme te krijgen – VrijVraag #27

 Beeld: unsplash

1 reactie

Anna 25 mei 2019 - 02:54

Mooie, nieuwe en strakke layout !

Lees je site met heel veel;-) plezier!
Ga zo door met jullie team.

Groetjes Anna

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy