Filmtip: Waarom je ANNE+ de Film moet gaan kijken

door Rosanne

Na twee succesvolle seizoenen van ANNE+ komt binnenkort eindelijk ANNE+ de speelfilm uit. Zelf heb ik de twee seizoenen in een dag uitgekeken en ben daarom ook mega enthousiast over de film.

Opfrisser

Waar was het verhaal van ANNE+ ook alweer gebleven? O ja. Niet lang voordat Anne gaat emigreren naar Montréal om samen met haar grote liefde Sara te wonen, keurt haar uitgever het manuscript van haar eerste boek af. Waar wil Anne heen met haar leven en wat wil ze eigenlijk vertellen in haar boek? Niet alleen het hoofdpersonage van haar boek lijkt te zijn afgedwaald, Anne zelf weet ook niet meer wat ze moet met haar leven. Dan ontmoet ze de non-binaire Lou, die haar leven op z’n kop zet. Langzaamaan realiseert Anne zich dat ze keuzes moet maken.

In de film zie je veel bekende gezichten uit de serie terug, waaronder hoofdrolspeelster Hanna van Vliet, Jouman Fattal en Jade Olieberg. Een nieuwe grote rol wordt vervuld door Thorn Roos de Vries. Thorn is bekend van onder andere SpangaS: De Campus. Yay, wij zijn fan!

Storyline

ANNE+ gaat over Anne, een lesbische twintiger uit Amsterdam. In de dramaserie leer je iedere aflevering weer meer over Anne en haar turbulente liefdesleven, maar ook over haar vrienden, familie en collega’s. Iedere aflevering komt er een ‘plus’ iemand uit Anne haar leven voorbij. ANNE+ is een makkelijk weg te kijken serie over identiteit, relaties en struggles van een twintiger.

Anne+

ANNE+ de serie

De serie is door scriptschrijver Maud Wiemeijer en Valerie Bisscheroux gecreëerd vanwege het gebrek aan positieve queer representatie in series. Op 30 september 2018 ging de serie met behulp van crowdfunding in première tijdens het Nederlandse Film Festival in Utrecht. Door alle lovende reacties in het binnen- en buitenland is er een tweede seizoen gemaakt met financiële steun van Millstreet Films en BNNVARA. Beide seizoenen zijn te bekijken op Netflix en NPO3.nl. De serie werd meerdere keren genomineerd voor onder meer de Prix Europa en de North Carolina Gay & Lesbian Film Festival waar zij zelfs hebben gewonnen met Beste internationale lesbische webserie! Go positive queer representation!

Op 6 oktober is de film te zien in voorpremière tijdens de Pathé Pride Night en vanaf 14 oktober in alle Nederlandse bioscopen. Zien we je daar?

Meer over LHBTQI+

Alle seksualiteiten op een rijtje – LotteLust

Pronouns: zo gebruik je non-binaire voornaamwoorden (lottelust.nl)

Animatiefilm over jongen die uit de kast komt steelt harten – LotteLust

Beeld: Anneplus.nl

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy