Waarom je altijd voor de onbereikbare mensen gaat

door Rosanne

Je kent het vast wel. Je droomt weg bij die ene superknappe getrouwde collega of die hottie die geen relatiemateriaal is. Het zijn allebei onbereikbare mensen, maar toch blijf je maar aan ze denken. Dit is waarom.

Toxic relaties

Eerder schreven we al waarom we ons aangetrokken voelen tot toxic relaties in films of series, maar in het echte leven komt het ook voor. In series kunnen we heel goed onderscheid maken in toxic mensen of mensen die goed voor ons zijn. In het dagelijks leven kan dat soms nog lastig zijn. Daarnaast is die onbereikbare persoon wel erg aantrekkelijk en kun je niet stoppen met aan diegene denken.

Verslaving

Al het onbereikbare is aantrekkelijk. Weet je nog vroeger wanneer je als kind geen snoepje mocht? Of wanneer je ergens niet aan mocht komen, dat die drang om het toch te doen groter was. Zo werkt dat ook bij mensen. Wat je niet kunt krijgen, wil je hebben. Het zorgt voor uitdaging en is spannend. Het laat stofjes in ons brein vrijkomen die ons een goed gevoel geven. Bepaalde delen in de hersenen worden gestimuleerd als we na een tijdje toch afgewezen worden. Deze delen zijn verbonden met motivatie, beloning en verslaving.

Emotionele onbereikbaarheid

Misschien herken je de emotionele onbereikbaarheid. Het kan zijn dat je dit in jouw jeugd hebt gemist. Misschien was het je vader of je moeder, maar bij jou was het niet normaal om je emoties te uiten. Je ouders waren er fysiek wel, maar op emotioneel vlak was er weinig aandacht. Daardoor is het iets herkenbaars en voor je onbewuste een soort ‘veilig’ gevoel.

Fantasie

Weet je nog als kind dat je uren lang kon fantaseren over al je dromen. Nu je wat ouder bent, fantaseer je misschien niet meer over een roze zuurstokwereld. Maar hoe heerlijk is het om te fantaseren over jou en je crush als koppel. De illusie is vaak beter dan in het echt. In die fantasie komen natuurlijk geen vieze sokken voorbij of de vaatwasser die nooit wordt uitgeruimd. In jouw fantasie is het altijd beter dan in het echt. Als jullie uiteindelijk misschien wel samen komen, is het ineens niet meer zo interessant.

Hoe leuk het is om te fantaseren, het echte werk is eigenlijk veel leuker. Dus merk je dat hij of zij niet volledig voor jou gaat? Of zijn er andere rode vlaggen? Laat het dan los en ga op zoek naar iemand die wel 100% voor jou gaat!

Meer over relaties:

10 tekenen dat je met een fuckboy datet

Foute mannen: waarom je altijd voor ze valt

7 signalen dat hij een foute man is

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy