Onzeker over je lichaam tijdens de seks? Dit kan je helpen!

door Lissa

Je stelt je kwetsbaar op en bent (bijna) poedeltje naakt. Seks kan je onzeker maken over je lichaam. Zonde, want seks zou juist enorm fun en bevrijdend moeten zijn. Hopelijk voel jij je met deze tips fijner in je vel!

Naaktlopen

Naakt rondlopen is goed voor je zelfverzekerdheid en kan je prima thuis of in je tuin doen! Je hoeft je lichaam niet te verstoppen, je mag er juist trots op zijn. Begin eerst alleen naakt rond te lopen en als dat comfortabel voelt kan je het met je partner doen. De eerste stap voor zelfverzekerdheid in bed is namelijk dat je je vertrouwd voelt in je lichaam. Kijk jezelf eens aan in de spiegel als je naakt bent en gebruik affirmaties!

Praat erover

Je partner kan niet aanvoelen hoe jij je voelt, bummer! Om de seks fijn voor jullie beiden te maken is het goed dat je uitspreekt hoe je je voelt. Ook als je je onzeker voelt. Wil je dat liever niet met je bedpartner bespreken, schakel dan wat vriendinnen in voor hulp. Wie weet hebben hun goede tips en je hart luchten helpt al een heel eind!


Solosex

Hoe goed ken jij je eigen lichaam op het gebied van masturberen? Dit is namelijk heel erg belangrijk om je seksualiteit te ontwikkelen en om van jezelf te houden. Als jij je lichaam kent straal je die zelfverzekerdheid uit en that’s a good look! Neem dus tijd voor jezelf om helemaal je lichaam en erogene zones te ontdekken. Wat brengt jou op het hoogtepunt?

Maak jezelf ‘mooi’

Je bent al prachtig van jezelf, maar om jezelf ook zo te voelen kan je een ‘afvinklijstje’ maken. Denk aan; douchen, scheren, bed verschonen, fijne parfum op en geen knoflook eten! Maar nogmaals het is het belangrijkst dat JIJ je goed en zelfverzekerd voelt. Dit gevoel ervaart iedereen door andere dingen en jij moet jouw manier nog even vinden! Wat ook kan helpen is een supersexy lingeriesetje. Dit kan voor een enorme ego boost zorgen en dat heb je precies nodig!


Stop met nadenken

Ja, dit is makkelijker gezegd dan gedaan, we know! Toch moet je proberen om niet te piekeren. Focus je tijdens de seks op alle fijne sensaties die je voelt, in plaats van de negatieve gedachtes over jezelf. Vertrouw op je instinct en het komt wel goed!

Laat jezelf zien

Vind je het te eng om jezelf gelijk helemaal bloot te geven? Dan kun je stapjes nemen, door bijvoorbeeld eerst topless te lopen.

Maak het voor jezelf ook niet groter dan het is. Misschien is het juist makkelijk door gelijk fully naked te gaan. Het is maar een bloot lichaam en dat hoeft niet perfect te zijn. Dat is niemands lichaam. Als je maar geniet!


Licht aan of uit?

Voel je je nog niet helemaal comfortabel met je lichaam dan kan je er voor kiezen om het licht uit te laten. Dit kan je later opbouwen door steeds meer licht aan te doen. Ook kan sfeerlicht zoals een paar kaarsjes super romantisch zijn en je de chille relaxende vibe geven die jij misschien nodig hebt om te ontspannen.

Zoek hulp

Kom je er nog net uit en blijf je je onzeker voelen tussen de lakens? Dan kan het iets ingewikkelder liggen. Hier is helemaal niks mis mee! Een sekstherapeut kan je helpen om je happy te voelen in je lichaam en in de slaapkamer!

Meer over seks:

Heb je betere of slechtere seks als je dronken bent?

5 Redenen waarom ochtendseks een goed idee is

Seks en wiet combineren: yay or nay?

Beeld: Pexels, Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy