10 tekenen dat het tijd is voor een serieuze relatie

door Phlox

Je hebt wat rondgekwarreld, maar de laatste tijd ben je daar een beetje klaar mee. Maar of je echt vastigheid wilt weet je niet zeker. Hoe weet je zeker dat het écht tijd is om het naar dat next level te tillen?

Sex met één persoon

Je hebt nog steeds veel zin in sex, maar alleen met die ene persoon en random hook-ups interesseren je een stuk minder of helemaal niet meer. Herkenbaar? Dan kan het best wel zo zijn dat je er klaar voor bent om exclusief met diegene te worden.

relatie

Chemie

Geen haperende gesprekken, rare vibes of ongemakkelijke momenten… Als er gaandeweg duidelijk wordt dat er echt een connectie is ontstaan tussen jullie, zou het zonde zijn om daar niks mee te doen!

relatie

Vertrouwen

Reken je deze persoon tot echt een goede vriend en vertrouw je hem of haar met dingen waar je bij anderen niet zo snel mee zou aankomen. Trauma, soa-testen, conflicten op je werk?) Als dat vertrouwen er lang en breed is, zou dit best wel dating material kunnen zijn.

relatie

Friend-swap

Over vrienden gesproken… heb je hun inner circle al ontmoet? Hoe iemand zich gedraagt bij hun vrienden zegt het allermeest over hoe hun persoonlijkheid echt in elkaar zit. Best belangrijk om af te vinken, dus! Als jullie elkaars vrienden al kennen en er zelfs een soort van friendship cross-over is ontstaan, zegt dat eigenlijk al genoeg.

relatie

Oppervlakkige gesprekken

Het is knap om diepe, betekenisvolle gesprekken op gang te kunnen houden, maar heb je wel eens met diegene op een chille manier over van alles en nog wat gepraat? Dat is óók een kunst! Als je het gevoel hebt dat je alles kunt zeggen, is dat vaak wel een goed teken.

relatie

Blijven slapen

Blijven slapen na een hook-up. Volgens sommigen kan dat best, en anderen zweren weer dat in bed blijven hangen na de sex hét einde betekent van een casual friends with benefits-relatie. En daar zou best eens wat waarheid in kunnen zitten! Als er echt een soort staying-the-night patroon is gaan ontstaan, moet je misschien wel even nadenken over wat je daar écht bij voelt.

relatie

De persoon leeft rent-free in je hoofd

Ook als je niet middenin de zoveelste rendez-vous met die persoon zit, moet je veel aan hen denken. Uhm… dat zou best wel eens een teken kunnen zijn!

relatie

Je spullen… waar?

Merk je steeds vaker dat je spullen her en der verspreid raken tussen jullie huizen? En vind je dat eigenlijk helemaal niet zo’n probleem (sterker nog: het is een goed excuus geworden om vaker langs te komen?) Dat soort huiselijke trekjes wijzen er wel een beetje op dat je er misschien voor openstaat om een rela van deze kwarrel te maken.

relatie

Kwetsbaar

Huilen schept een band. Als je de kans hebt gekregen om wat van de diepere emoties te laten zien, en vice versa, zegt dat al veel over het niveau waar jullie relatie nu zit. Dus zoek je een manier om die band versterken? Get vulnerable!

relatie

Je hebt er behoefte aan

Om echt zeker te weten of het tijd is voor een serieuze relatie, kun je jezelf gewoon het volgende afvragen: wil je het? Heb je er behoefte aan? Als het antwoord positief is, heb je dat tenminste duidelijk en is het alleen nog een kwestie van zien hoe de andere persoon er over denkt!

relatie

Meer over relaties:

Wat is het verschil tussen biseksueel en panseksueel?

De invloed van social media op je relatie

Zo houd je de spark alive tijdens de corona-crisis

Beeld: Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy