Nog meer jäger en een liefdesverklaring aan mij én aan zijn ex

door Esther
0 reactie

Lees hier deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5 van deze blog reeks

Na de ongemakkelijke eerste ontmoeting tussen David en mijn zusje probeer ik te bedenken hoe ik er in hemelsnaam voor kan zorgen dat die twee elkaar een beetje aardig zullen vinden. Uiteindelijk blijkt de oplossing heel simpel: een flinke dosis alcohol. Wellicht dat vodka ook gewoon gewerkt zou hebben maar op deze specifieke avond bleek Jägermeister het wondermiddel.

Mijn zusje Sarah, mijn vriendinnetje Anne en ik hebben die avond een super lekker vier gangen diner besteld bij No Rules, een nieuw restaurantje van sterrenchef Jacob Jan Boerma die zich tegenwoordig JJ laat noemen zodat hij wat minder stijf overkomt. David heeft één of andere vergadering op zijn nieuwe werk wat hoogstwaarschijnlijk uit zal lopen op een borrel waar iedereen weer eens compleet naar de tering gaat dus verwacht ik die avond niet veel meer van hem te horen.

Gelukkig blijkt dat niet helemaal te kloppen. Al snel krijg ik berichtjes binnen van mijn lieveling. “Zin om te kroelen” schrijft hij. Ik antwoord hem dat hij altijd welkom is maar krijg geen reactie. Ik focus me weer op ons heerlijke dinertje en geniet lekker met de meiden. Gezien het vrijdag is, hoeven we niet rustig aan te doen met de wijn. Als we aan ons hoofdgerechtje beginnen, gaat de vierde fles chardonnay alweer open en merk ik dat we alle drie al flink aangeschoten zijn.

Net wanneer ik David even vergeten ben, komt er weer een appje binnen: “Verdomme, chaos op de zaak. Politie erbij alles.” Ik kijk geschrokken naar mijn telefoon en vraag snel wat hij nou weer uitgespookt heeft. “Misschien ben ik iets te direct geweest…” antwoordt hij. Ik kan het niet laten om te grinniken. Dit is precies hoe ik hem ken; ondeugend, baldadig maar stiekem ergens diep van binnen een lieverdje. “Als je een schuiladres nodig hebt, weet je me te vinden hè” typ ik snel in de hoop dat hij de hint dit keer wel snapt en gewoon lekker deze kant op komt.

Uiteindelijk staat hij om twaalf uur voor de deur en zitten de meiden en ik inmiddels aan de espresso martini’s. Ik ben nog net in staat om er eentje extra te maken en doe mijn uiterste best om een beetje fatsoenlijk te shaken zodat ik mijn favoriete chef tenminste een behoorlijke cocktail voor schotel. Als we eenmaal met z’n vieren aan tafel zitten, merk ik pas echt hoe dronken ik eigenlijk ben maar probeer me zo normaal mogelijk te gedragen. Helaas val ik door de mand als ik eerst mijn cocktail en vervolgens mijn wijn omgooi. Ik loop naar mijn kamer om mijn zeiknatte rokje uit te doen en switch voor het gemak maar gewoon naar een pyjama broekje.

Als ik de woonkamer weer in loop, staat er een fles Jägermeister op tafel en zie ik David en mijn zusje net een shotje achterover slaan. Anne staat op en kondigt aan dat ze op huis aangaat. Ik loop met haar mee naar de deur en geef haar een dikke knuffel voordat ze gaat. “Hij is leuk.” fluistert ze in mijn oor. Ik knuffel haar nog iets steviger en bedenk me hoe blij ik ben met deze hele situatie. Wat mij betreft had deze avond niet veel beter kunnen zijn, heerlijk eten, goede wijn, tikkeltje dronken en omringd door drie van mijn favoriete mensen.

Ik schuif nog even aan bij David en mijn zusje en kijk toe hoe zij om beurten de fles Jäger aan hun mond zetten. Voor ik het weet zitten ze de wintersportvakantie voor volgend jaar te plannen. Sarah is ski instructeur maar David beweert dat hij haar eruit kan skiën. Hij vertelt stoer dat hij het liefst met zijn bontmuts op en een biertje in de hand van de berg afracet en beweert dat Saar hem nooit bij kan houden. Als David wil roken, zetten ze het gesprek voort op het balkon. Ik bedenk me dat ik het allemaal wel mooi geweest vind en maak me met mijn dronken hoofd klaar om te gaan slapen. Zonder het aan de anderen te laten weten kruip ik in bed en val half in slaap.

Ik word wakker als Sarah mijn kamer binnengestormd komt en op mijn bed springt. “Esti,” zegt ze. “Het is nog erger dan ik dacht. Hij vindt je echt leuk.” Vervolgens komt ook David mijn kamer binnen en begint zich ongegeneerd uit te kleden. Saar zegt snel slaap lekker en gaat dan richting haar eigen bed. David komt bij me liggen en pakt me stevig vast. “Schatje, ik ben ongesteld.” zeg ik. “Maakt me niks uit,” antwoordt hij. “Ik wil gewoon bij je zijn.” Tevreden kruip ik tegen hem aan en verontschuldig me alvast voor het feit dat ik waarschijnlijk wel weer zal snurken vannacht. “Wacht even,” zegt hij. “Ik vind je leuk.” begint hij. Ik probeer een poging te doen om hem tegen te houden gezien ik van mening ben dat je dit soort gesprekken beter niet kan voeren als je dronken bent maar hij gaat gewoon door. “Ik ben verliefd op je. Ik weet niet waarom want ik dacht juist dat ik nooit verliefd zou worden op een seksblogger maar het is toch gebeurd. Ik wil jou als mijn vriendin. Ik wil elke ochtend naast je wakker worden.”

Van schrik begin ik te huilen. Bang dat hij het misschien niet echt meent, bang dat ik hem toch nog teleur ga stellen, bang dat hij me nu wel leuk vindt maar uiteindelijk toch weer terug gaat naar zijn ex omdat dat nou eenmaal oud en vertrouwd is. “Lieverd, niet huilen. Vind je het zo erg dat je mijn moeder moet ontmoeten?” vraagt hij. Ik lach en probeer mijn tranen weg te vegen en wat te zeggen maar het lukt niet. “Je hoeft niks terug te zeggen lieverd, maar ik kon het gewoon niet langer voor me houden.” zegt hij. Ik haal opgelucht adem en geef hem een kus. Uiteindelijk val ik vrij snel weer in slaap om vervolgens licht in paniek wakker te worden.

Naast me zie ik David die nog in diepe slaap is. Ik staar naar hem terwijl ik me herinner wat hij vannacht allemaal tegen me gezegd heeft. Ik weet niet wat ik moet doen of zeggen. Misschien kan hij het zich niet eens meer herinneren… Hij was tenslotte mega dronken. Als hij wakker wordt, zorgt hij gelukkig direct voor duidelijkheid. “Fuck,” zegt hij. “Ik heb vannacht tegen je zus gezegd dat ik verliefd op je ben.” “Ook tegen mij.” voeg ik eraan toe. “Ja dat weet ik heus nog wel.” zegt hij terwijl hij me lachend aankijkt. Ik glimlach verlegen terug en voel de vlinders in mijn buik salto’s maken van geluk.

“Volgende week zit ik in het buitenhuisje. Wil je misschien twee of drie dagen mee?” vraag ik ineens. Het lijkt me wel wat om een keer wat langer samen te zijn. En dan kunnen we ook direct wat serieuzer praten als we voor de verandering een keer niet naar de klote zijn, dus hoop ik dat hij ja zegt. “Lijkt me heerlijk.” antwoordt hij. “Ik ga regelen dat ik vrij ben.” Ik geef hem een kus en krijg gelijk mega veel zin in onze dagen samen.

Drie dagen later belt hij me terwijl ik in het park lig met vriendinnen. “Hey lieverd,” zegt hij. Ik hoor al aan zijn stem dat hij gaat afzeggen dus antwoord ik een beetje bot. “Je moet werken hè.” zeg ik. “Ja schat.” antwoordt hij. “Ik had heel graag mee gewild maar het gaat echt niet lukken.” “Dacht ik al…” zeg ik en laat hem weten dat ik in het park zit met de meiden en dus weer op ga hangen.

Die avond is hij op een feestje bij zijn beste vriend die Amsterdam gaat verlaten om bij zijn vriendin in den Haag in te trekken. Ik heb met een vriendinnetje afgesproken om een stukje te lopen door de Jordaan. Terwijl we langs de grachten slenteren, blijven de berichtjes van David binnenkomen. Hij zegt alles wat ik wil horen en ik val er als een blok voor. Hij mist me, wil kroelen, vindt het jammer dat hij ons weekendje weg moest afzeggen en beweert niets liever te willen dan bij mij te zijn.

Als hij voorstelt om vanaf zijn feestje nog even langs mij te komen, kan ik geen nee zeggen en zorg dat ik dat ik op tijd thuis ben om me nog even om te kunnen kleden. Ik wacht hem op in een leuk jurkje en val hem gelijk om de hals als hij binnenstapt. Hij lijkt een beetje overvallen door mijn enthousiasme maar dat duurt niet lang gezien zijn telefoon ineens gaat. Ik loop naar de keuken om een biertje voor hem te pakken. “Het is mijn ex,” zegt hij als hij van zijn telefoon op kijkt. Ik weet niet zo goed wat ik daarvan moet vinden, of wat ik moet zeggen en schrik als hij besluit op te nemen.

“Hey babe,” hoor ik hem tegen haar zeggen. Uit een soort reflex neem ik een mega grote slok van mijn wijn. Ik bedenk me dat ik eigenlijk boos zou moeten worden dat hij nog zo tegen haar praat maar voor ik iets kan zeggen wordt het nog erger. “I can’t talk right now, I’m playing Jenga with the boys. I love you too but I’m still at the party. I’ll call you later.” Ik weet niet wat me overkomt en giet van pure ellende mijn hele glas wijn in één keer naar binnen. Dat ene glaasje is bij lange na niet genoeg om me te doen vergeten wat ik zojuist gehoord heb maar het lijkt wel of ik bevroren ben. David gaat het balkon op om een sigaretje te roken en ik volg hem met mijn fles Chardonnay in de hand.

Hij begint te lullen over werk alsof er niks aan de hand is. Ik hoor geen woord van wat hij zegt maar knik af en toe voor het idee terwijl ik in rap tempo wijn blijf drinken. Gezien ik zo snel drink, hakt de wijn er flink in en voor ik het weet ben ik toch weer aangeschoten genoeg om David te vergeven dat hij zojuist voor mijn ogen de liefde heeft verklaard aan zijn ex over wie hij al weken niets positiefs te zeggen heeft. We babbelen nog wat over zijn vriend die gaat verhuizen, het verhaaltje dat ik over hem ga schrijven en ineens begint hij over sex op het balkon.

Ik heb altijd al seks willen hebben op mijn balkonnetje maar ben bang dat David net iets te kort is om mij staand te kunnen neuken zonder dat het een heel geklungel wordt dus besluit ik voor plan B te gaan. Ik zet mijn wijnglas op de rand en kniel zonder iets te zeggen voor David neer. Terwijl hij nog een peuk opsteekt, maak ik zijn riem los en kijk tevreden als ik zie dat hij al vrij hard is. Ik neem zijn lul in mijn mond en begin hem rustig te pijpen. Met zijn sigaretje in zijn mond kijkt hij naar beneden terwijl ik mijn uiterste best doe te bewijzen dat ik leuker ben dan zijn ex.

Meer blogs van Esther:

Samen spelen, samen delen

Consensual non-consent

Gestoord door de puppy

Beeld: Pinterest

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy