De invloed van hooikoortspillen op je sexleven

door Lotte

De eerste zonnige dagen komen voorzichtig langs. Heerlijk voor de meeste mensen, maar voor hooikoorts-patiënten een nachtmerrie. Een droge keel, branderige ogen en jeukende neus. Gelukkig is de meeste ellende te voorkomen met behulp van hooikoortspillen. Maar is er ook een nadeel aan de pillen…

De bloemetjes buitenzetten terwijl je de hooikoortspillen slikt? Dat verloopt wat minder soepeltjes dan je gewend bent. Bij iemand met hooikoorts raken de slijmvliezen geprikkeld wanneer er extra veel pollen in de lucht hangen.

Droogte

De pillen die je hiervoor kan slikken zorgen ervoor dat je slijmvliezen tijdelijk worden uitgedroogd. Met als gevolg een droge mond… maar ook een droge vayayay. De pil weet namelijk niet precies welke slijmvliezen ze moet platleggen, dus de slijmvliezen door je hele lichaam worden voorlopig uitgedroogd en ook je vagina moet eraan geloven.

Wat betekent dat nu voor je sexleven? Als de slijmvliezen droog zijn, dan maak je minder vocht aan als je probeert opgewonden te raken. Het zorgt voor een pijnlijke poes en vervelende wrijving bij de sex.

What to do?

De beste manier om het te voorkomen is natuurlijk om de hooikoortspillen niet te slikken, maar soms kun je niet anders. Dan is het belangrijk om extra veel water te drinken om je lichaam te hydrateren. Zorg daarna voor een goed voorraadje glijmiddel and you’re good to go.

Heb jij hooikoorts en merk je dat je sexleven onder hooikoortspillen kan lijden of heb je nooit ergens last van gehad? Laat een reactie achter met je mening!

hooikoorts sexleven (1)

Meer over gezondheid:

6 tekenen dat je een gezond sexleven hebt

PMS: Van engeltje naar duivelse bitch

Alles over hoofdpijn tijdens de sex

Bron: Metro / Beeld: Tumblr

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy