Dit zijn de 10 meest voorkomende oorzaken van ruzies tussen koppels

door Redactie

De vaatwasser niet uitgeruimd, schoenen laten slingeren of niet reageren op WhatsApp. Iedereen in een relatie, weet: ruzie maken hoort er nou eenmaal bij. Dit zijn de 10 meest voorkomende oorzaken van ruzies tussen koppels, uit onderzoek van datingsite eHarmony.

1. Niet luisteren

Niks zo frustrerend als iemand die maar niet luistert naar wat je zegt. Dit is dan ook nummer één van de 10 meest voorkomende oorzaken van ruzies tussen koppels. 47% van de stellen geeft aan hier regelmatig ruzie over te maken. De oplossing? Neem de tijd om te luisteren naar je partner en probeer tactvol te reageren (al is dat makkelijker gezegd dan gedaan).

2. Het verkeerde zeggen

Niemand kent jou beter dan je partner, dus dat maakt het nog pijnlijker wanneer je partner iets verkeerds zegt. Bij 34% van de stellen eindigt dit in ruzie. Wederom: goed luisteren en tactvol zijn kunnen veel van dit leed voorkomen.

3. Onnadenkendheid

Ben jij een flapuit en zeg je alles wat je maar denkt? Ook dat kan een ruzie veroorzaken, dit gebeurt bij bijna een derde van de koppels.

4. Financiële zorgen

Zoals ze zeggen ‘money can’t buy you happiness,’ maar zorgen over geld kunnen wel een bron van spanning zijn, zeker in een relatie. 27% van de koppels maakt ruzie over financiën.

5. Familieproblemen

Familieproblemen kunnen je relatie overschaduwen. Vaak liggen familiezaken behoorlijk gevoelig en dit zorgt dan ook regelmatig voor ruzie tussen stellen.

6. Kinderen

Meer dan de helft van de relaties komt in een relatiecrisis terecht als er kinderen komen. Weinig slaap, extra huishoudelijke taken en nieuwe financiële verplichtingen zijn allemaal bronnen van stress. Bovendien heeft 80 procent van de moeders en 30 procent van de vaders last van depressieve gevoelens in het eerste jaar na de geboorte van hun kind.

7. Snurken

Mensen die snurken verstoren niet alleen hun eigen slaap, maar ook dat van hun partner. Snurken kan zorgen voor vermoeidheid, frustratie en uiteindelijk de verstoring van seksuele en emotionele intimiteit wanneer een koppel niet meer op één kamer kan slapen. Ongeveer een zesde van de stellen maakt ruzie over snurken.

8. Spanning rond (een gebrek aan) sex

Een verschil in libido kan een grote aanslag hebben op een relatie. Dit komt echter heel vaak voor: Volgens een onderzoek uit 2015 ervoer 80% van de koppels een ‘verschil in verlangen’ met hun partner. De spanning rond een gebrek aan sex zorgt voor 10% van de stellen voor ruzie.

9. Werktijden

Relaties kunnen eronder lijden wanneer het werk van een van de partners veeleisender is dan die van de ander. Misschien geef je je carrière prioriteit boven je relatie, ben je na werk te moe om tijd door te brengen met je partner of klaag je ’s avonds honderduit tegen je partner over een vervelende klant. 10% van de stellen maakt hier ruzie over.

10. Technologie

Zit je partner altijd op zijn of haar telefoon? Of is hij of zij niet achter de computer vandaan te krijgen? Je bent niet de enige: 13% van de stellen maakt ruzie over het gebruik van technologie.

Meer lezen over relaties:

Waarom goedmaaksex de lekkerste soort sex is

20 vragen om te stellen voor een sterkere relatie

Lange relatie? Met deze 5 tips vergroot je de seksuele spanning

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy