De Eerste Date #3: “Ik wist gelijk: met hem wil ik weer op date!”

door Redactie

Daten en nieuwe mensen ontmoeten is fantastisch leuk, maar soms ook fantastisch lastig. Er komen zoveel vragen op je af. Wat trek je aan? Wie betaalt? Geef je elkaar drie zoenen of één, of toch een knuffel? Is er een klik? Komt er een tweede date? In onze nieuwe zesdelige rubriek volg je drie keer de eerste dates van twee meiden. De 25-jarige Marie vertelt deze week over haar derde date. Alle brandende eerste date-vragen worden gesteld: van het eerste contact tot de belangrijkste vraag… Komt er een tweede date?

Dating paspoort

Naam: Marie
Leeftijd: 25 jaar
Ben je op zoek naar een relatie: Nee, gewoon leuk contact.
Wat zoek je in een man? Lang, blond/donkerblond lang haar, brede schouders en humor.

 

1. Hoe verliep het eerste contact?

“Een halfjaar geleden stuurde hij via Lexa.nl een bericht met “Hé knapperd”. Ik dacht gelijk: ‘Zo, die is lekker recht voor zijn raap’ en ik stuurde dat ook naar hem. Ik vond het wel leuk, zo’n directe man en ik moet toegeven dat zijn foto’s er ook niet verkeerd uitzagen! Na het uitwisselen van een paar berichtjes gaf hij zijn nummer via Lexa.nl, maar daar heb ik destijds nooit meer op gereageerd door de drukte rondom mijn studie. Kortgeleden ging ik met een vriendinnetje uit en daar raakten we met twee leuke gasten aan de praat. Met één jongen heb ik de hele avond gekletst. De volgende dag kreeg ik een bericht op Lexa.nl van hem. Blijkbaar was het dezelfde jongen met wie ik een halfjaar geleden ook al contact had! Na een vervolggesprek wisselden we elkaars nummers uit. Grappig hoe het kan lopen! Hij stelde voor om een keer een drankje te doen in Amsterdam en daar zei ik natuurlijk volmondig ‘ja’ op.”

2. Waar hebben jullie afgesproken?

“Vóór de date had ik eerst thuis met een vriendinnetje afgesproken om samen mijn outfit uit te zoeken. Hij appte voor die tijd nog: ‘Ben je er klaar voor? Zullen we in de kroeg afspreken om 20:00?’ Gehuld in mijn leuke outfit stapte ik op de fiets. Ik was nog onderweg toen hij een bericht stuurde dat hij er al was. Oeps!”

3. Wat was het eerste dat je dacht toen je ‘m zag?

“Helemaal buiten adem en bezweet kwam ik aan in de kroeg. Hij had al twee biertjes voor ons besteld, wat een gouden man! En wat een leuke vent om te zien. Ik had hem natuurlijk al eerder gezien in het echt, maar ik was vergeten hoe knap hij was. Bovendien kwam hij net uit zijn werk en was dus nog strak in pak. Mijn zwak! Hij gaf me meteen een vertrouwd gevoel door me een kus op mijn wang te geven en te zeggen ‘leuk dat je er bent’. Geen ongemakkelijkheid met één of drie kussen, maar rechtdoorzee. Ik was blij dat hij zowel online als ‘offline’ direct en zelfverzekerd was.”

4. Was er gelijk een klik?

“In ons contact op Lexa.nl merkte ik al gelijk dat we klikten. Ik kon alles zeggen zonder erover na te denken wat hij ervan zou vinden. Toch kan het in het echt heel anders zijn. Maar tijdens de date kwam het gesprek gelijk weer op gang. De avond vlóóg voorbij, zo leuk was het. Ik merkte dat we dezelfde dingen hadden meegemaakt: op kamers in dezelfde studentenstad en nu wonen en werken in Amsterdam. Het is een heerlijk gevoel als je dezelfde interesses hebt, want dan zijn veel dingen herkenbaar en je hebt veel gespreksstof.”

5. Hoe lang duurde date en wat hebben jullie gedaan?

“De hele avond! We hebben echt urenlang gekletst en het was oprecht heel leuk. We hebben allerlei lekkere drankjes gedronken in het barretje. We schoven steeds dichter naar elkaar toe en keken elkaar diep in de ogen aan. Op een gegeven moment liep hij stiekem naar de bar om te betalen en kwam nog terug met twee drankjes. Toen die op waren vertrokken we richting mijn huis. Hij heeft mij netjes thuis afgezet en bij het afscheid hebben we voor de deur gezoend. Deze date voelde heel natuurlijk en hij was ook een heel goede zoener. Ik wist gelijk: ik wil met deze leuke vent op een vervolgdate!”

6. Wat vond je leuk aan hem?

“Er was gelijk aantrekkingskracht. Hij was helemaal mijn type. De avond verliep als vanzelf, er was nul ongemakkelijkheid! Ik kon heel erg om hem lachen en goed met hem kletsen. Hij kon mega goed zoenen en ik had sterk het gevoel dat wij een tweede date zouden hebben. Op Lexa.nl had hij namelijk een Lexa Badge, dat krijgen alleen de échte gentlemen. En dat was te merken. Hij deed de deur voor me open, wilde beslist alles betalen en zette me netjes thuis af aan het einde van de avond.”

7. Wat vond je minder leuk aan hem?

“Dat hij twintig minuten te vroeg op de date was. Eigenlijk is dat een goede eigenschap maar gezien ik ben altijd te laat ben, zat hij een halfuur te wachten op mij. Gelukkig was hij hier heel relaxt over, maar de volgende keer mag hij ook ietsjes later komen.”

8. Komt er een tweede date?

“Yes! We hebben dezelfde avond afgesproken om de week erna uit eten te gaan. Ik hoop dat de tweede date net zo leuk wordt als de eerste date. Ik heb er een goed gevoel over, want hij stelde voor om fancy uiteten te gaan. Hij toont veel initiatief en dat vind ik heel erg aantrekkelijk.”

Lees ook over de andere dates van Marie:

De Eerste Date #1: ‘Yes! Eindelijk een man die het initiatief neemt’

De Eerste Date #2: ‘Dit gevoel heb ik nog nooit gehad tijdens een afspraakje!’

Lees ook over de dates van Sterre:

De Eerste Date #4: ‘Vanaf de eerste blik waren de zenuwen weg!

De Eerste Date #5: ‘Hij was zelfs knapper in het echt! 

De Eerste Date #6: ‘Het was zo gezellig dat we de tijd vergaten’

Daten via Lexa.nl

Op zoek naar een nieuwe partner of gewoon gezellig contact? Bij Lexa.nl zit je goed! De datingservice bestaat al ruim 14 jaar en heeft daarom veruit de meeste leden. Lexa biedt meer dan alleen online contact. Er worden ook leuke events en borrels georganiseerd waar jij kennis kunt maken met singles. Een leuke, ongedwongen manier om andere singles te ontmoeten. Schrijf je vrijblijvend en gratis in op Lexa.nl en start dating!

Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Lexa.nl.
Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy