Break-up films waar je je weer goed van gaat voelen

door Maaike

Iedereen heeft z'n eigen recipe for getting over a break-up. Misschien heb je het liefst iedere avond een date night met (de o-zo-delicious) Ben&Jerry of misschien is een Tinder rebound meer jouw ding. Er zitten zo z'n voor- en nadelen aan al deze methodes, maar één ding helpt altijd en dat is kijken naar fictieve personages die ook uit elkaar gaan.

Sure, grote kans dat je naast je bak ijs ook tissues nodig hebt wanneer je tijdens het kijken van een film je break-up herbeleeft, maar iemand zien die hetzelfde doormaakt als jij herinnert je eraan dat je allesbehalve alleen bent. The good the bad and the funny: break-ups zijn er in alle soorten en maten. Gelukkig ‘has Netflix your back.

1. The Break-up

Een film met Jennifer Aniston is aways a good idea.

Als Brooke (Jennifer Aniston) en Gary (Vince Vaughn) eenmaal samenwonen, halen ze het bloed onder elkaars nagels vandaan. Na de zoveelste ruzie zet Brooke een punt achter hun relatie. Wat daarna volgt is een opeenstapeling van oorlogsvoering, toenaderingspogingen en bemoeienissen van hun vrienden. Geen van beiden is bereid te verhuizen uit hun prachtige appartement en de enige oplossing is om er samen als vijandige huisgenoten te blijven wonen, totdat één van de twee toegeeft…


2. Blue Valentine

Als je denkt dat je de enige bent die door een messy break-up gaat: this couple on screen weet exactly wat je doormaakt.

Cindy (Michelle Williams) en Dean (Ryan Gosling) waren ooit passionated in love met elkaar en zien nu, na jaren samen te zijn geweest, hun huwelijk langzaam uit elkaar vallen. Met de hoop deze situatie op te lossen besluiten ze om samen een hotelkamer te boeken. Daar kijken ze terug op hun ontmoeting en de prille, hoopvolle liefde die ze ooit deelden.


Hier vind je nóg meer empowering movies voor als je single bent!

3. 6 years

Dit realistische verhaal over een een jonge, toxic relationship van zes jaar, laat zien dat je niet in iets moet blijven hangen dat niet werkt, just because it's a routine.


4. When we first met

Deze film gaat niet zozeer over een break-up, maar wel over moving on.

Noah (Adam DeVine) is er zo overtuigd dat zijn BFF Avery (Alexandra Daddario) 'The One' is, dat hij de persoon met wie hij eigenlijk zou moeten zijn niet kan vinden. Gelukkig is er een photobooth-turn-time machine om hem te helpen elk scenario met Avery te herbeleven om dat punt te bewijzen.


5. Nappily ever after

Violet (Sanaa Lathan) heeft haar hele leven lang geprobeerd om perfectie te bereiken: de perfecte relatie, de perfecte baan en het perfecte haar. Maar dan gaat het mis. Wat gebeurt er wanneer het niet volstaat om perfect te zijn? Na een incident bij de kapper begint ze zich ineens af te vragen of ze wel het leven leidt dat ze wil leiden, of dat ze simpelweg doet wat van haar verwacht wordt…


Meer over break-ups:

Social media dont's bij een break-up

10 manieren om over je ex heen te komen die altijd werken

Zo overleef je de winter met een gebroken hart

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy